Stamboom Meerwaldt

Mijn interesse in de familiegeschiedenis begon toen ik van mijn vader een brief  kreeg waarin mijn overgrootvader, die zendeling in Sumatra was de geboorte van zijn zoon, mijn grootvader meldde. De stijl van de brief was specifiek voor die tijd, wat “afstandelijk”.  In de volgende brief vertelde hij dat zijn vrouw, de moeder van mijn grootvader in het kraambed was overleden.

Een nieuwe impuls kwam toen ik van  oom Elias een boekje kreeg door mijn overgrootvader geschreven, over het leven van de Bataks op Sumatra.

Langzaam ging ik meer gegevens zoeken en de stap naar de archieven volgde na enige tijd.

In het Stedelijk Archief Amsterdam vond ik op een namiddag een groot deel van de stamboom.

David Meerwaldt trouwde in 1819  in Amsterdam. Hij was afkomstig  uit Stettyn..   Dit bleek een vertaalfout te zijn, het was niet Stettyn in West-Pruissen, maar Stettinnen in Oost-Pruissen.

Toen dit eenmaal duidelijk was en de officiële geboorte/doopakte opgestuurd werd, waren zijn vader en moeder ook snel gevonden. Voorlopig stokt het onderzoek hier echter.

Voor de familieleden in Nederland heb ik veel hulp gehad van Bob Meerwaldt. Hij had of nam contact op met verschillende familieleden om de gegevens aan te vullen. Zodoende kwamen we tot deze stamboom.

Heeft u aanvullingen of wijzigingen neem dan contact op, dan kunnen we ze doorvoeren.